20.3.14

DIY / Cable BoxHeb jij ook een plek nodig om je kabels netjes te houden? En om ze een beetje uit het zicht te houden? Dan is deze DIY iets voor jou! Ik ga namelijk van een aantal dingen, die bijna iedereen wel in huis heeft, een 'cable box' (kabel doos) maken. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?


• Ronde voorwerpen (zoals: make-up of pennen).
• Kwast en Mod Podge (of een normale andere lijm).
• Pen en een liniaal.
• Doos / schoenendoos.
• Stanley Mes en een schaar.
• Als je wilt nog wat decoraties, maar ik doe het persoonlijk niet.

Stappenplan: 


Stap 1: Houd 1 van de LANGE zijde naar je toe, naar boven.


Stap 2: Meet met een liniaal waar je jou gaten wilt.


Stap 3: Markeer met een pen en- of stift waar je jou gaten wilt hebben. (Doe het niet te veel naar boven zoals ik daar deed ^. Maar markeer ze een beetje onderaan, zodat de deksel er niet overheen 'lapt'.Stap 4: Maak met het Stanley mesje, mes of schaar, kleine gaatjes.Stap 5: Maak de gaten groter door er met een schaar in te gaan, en rond te draaien.


Dit is het gat waar uiteindelijk je verlengsnoer doorheen gaat. Ik heb er later een groot rechthoek uitgesneden, omdat het veel te klein was.


Stap 6: Maak vervolgens aan de andere lange zijde, 3 of meer gaten. Hier kunnen later je kabels doorheen. Deze had ik later ook wat groter gemaakt, dit raad ik je dan ook echt aan anders kom je er niet doorheen.


Stap 7: Niet echt iets moeilijks, doe gewoon wat lijm in bijv. een oude deksel, of op een papiertje.


Stap 8: Dip vervolgens je kwast in de lijm.


Stap 9: Ga met je kwast over de gaatjes heen. Dit zorgt ervoor dat er geen stukjes papier afvallen, of dat de doos scheurt.


Spoel je kwast af.


Stap 10: Laat je doos minsten 20 minuten drogen.


Stap 11: Ga vervolgens met hetzelfde ronde voorwerp, langs de gaten zodat ze nog mooier rond zijn.

 

En Voila! Je kabel doos is helemaal klaar. Toch wel simpel he? In 11 makkelijke stappen heb je een makkelijk kabel doos. Je kunt hem op je bed leggen, eigenlijk op elke plek die je wilt! De gaten zijn niet perfect, hier kan je bij de Gamma bijv. speciale ronde metalen knopjes voor vinden. Maar ik was alleen thuis, en had het niet echt gepland. 

Lots of love,
Sasha